Tuesday, June 30, 2015

First Giveaway By Cik Itah | ramaramapendek

Assalammualaikum...nie giveaway terakhir untuk bulan jun 2015 yang aku join.

ramaramapendek

Klik pada banner atau ramaramapendek pada yang berminat nak join dan maklumat lanjut tentang giveaway nie.

Thursday, June 25, 2015

Hadiah "MINI GIVEAWAY RESEPIKU"

Assalamualaikum....

Terimakasih Syeeda...dah terima buku resepi...resepi nya nampak sedap dan macam senang jer nak sediakan...tapi masaknya tak bila nie..namun kena try juga resepi kat dalam buku tu.


Wednesday, June 24, 2015

Raya Giveaway: Jualan Raya Meletop 2015

Assalamualaikum...

http://www.nile.com.my/page.php?cd=101



Nile.com.my buat    Raya Giveaway: Jualan Raya Meletop 2015 ...nak cuba lagi aritu pernah cuba  tapi  x dapat... kali nie hadiah nya adalah :- 

  5 x Pemenang Bertuah RM 150 Shopping Voucher Nile.com.my 

Cara nak join Giveaway: Jualan Raya Meletop 2015 oleh Nile.com.my ini cukup mudah. 
Hanya perlu lakukan 4 langkah iaitu :


1) Tajuk   “Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2015

2) Letak banner kat atas ni dalam entry korang dan link kan kat banner tersebut dengan page khas          Giveaway Jualan Raya Meletop 2015 http://www.nile.com.my

3) Daripada link tersebut, anda perlu memilih 5 produk yang ada di Jualan Raya Meletop tersebut macam kat bawah nie

4) Email penyertaan anda kepada give_away@nile.com.my berserta dengan butiran berikut:
  • Subject: Raya Giveaway: Jualan Raya Meletop 2015
  • URL blog :
  • Nama Penuh :
  • No. Telefon :

5) Boleh check result >> di sini <<.
   Tarikh tutup update blog adalah pada  14/7/2015 @ 11.59pm
    Kalau nak tahu lebih lanjut boleh pergi ke blog .lyssasecret.com
    
   5 item yang  jadi pilihanku  untuk  Jualan Raya Meletop 2015



 















 


Thursday, June 18, 2015

Raya Giveaway by Sally Samsaiman

Assalammualaikum...

Bulan nie semangat join Giveaway...lagi pula dah 2x terpilih so kali nie nak join giveaway raya pula...manala tau ada rezeki lagi..rezeki raya pula... sapa nak join bole klik kat sinisallysamsaiman.blogspot.com

 Mula : 18 Jun 2015 | Tamat : 3 Julai 2015 (11.59pm)

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-sally-samsaiman.html

Hadiah Mini Giveaway By Nuha

Assalammualaikum...

Hari pertama berpuasa dapat pula resepi juadah berbuka puasa..hadiah mini giveaway by Nuha,,,terimakasih buat nuha ....Insya Allah boleh cuba resepi-resepi nie tapi weekend la sebab weekdays tak sempat nak masak sebab kena bersaing  kat jalan raya..maklumla kalau bulan puasa jer traffic jam mesti luar biasa baik pergi kerja atau balik kerja...hu hu...



Friday, June 12, 2015

Riak Zaman Moden Di Laman Sosial Yang Ramai Orang Buat

Pertama:

Pergi check in kat hospital siap snap gambar ayat berbunga sedih sendu bagai mengalahkan sinetron suruh doakan anak,suami,atuk,nenek,pakcik,makcik kalau boleh semua lah.. padahal nak beritahu check in kat Prince Court Hospital.. Si pesakit pun cuma demam manja je.. Katalah warded kat GH, mati hidup balik takkan 'check in' status fb,tweeter,instagram etc kan.. huhu




Kedua;

Snap gambar anak dalam rumah dengan caption 'Alahai anak mama ni bla bla bla..'.. Padahal nak tunjuk sofa, tv, perabot baru atau objek lain latar belakangnya.. Yela.. Kalau tak buat macam tu orang tak tahu kan?.. nak jemput semua orang datang rumah pun setahun sekali je.. Lambat.. hmm..




 Ketiga;
Syukur tak henti-henti.. 'Alhamdulillah rezeki yang semakin melimpah ruah, makin masyuk..bla bla bla'.. Alhamdulillah itu dan ini.. Padahal nak orang tahu betapa kayanya dan mewahnya aku sekarang (sebenarnya tak ada pun).. Kalau ikhlas nak bersyukur, terus sujud atas tikar sejadah kepada Allah swt.. Jadikan amalan sedekah berterusan supaya dilipat gandakan rezeki.. Sesungguhnya Allah swt itu Maha Pemurah, Maha Mengetahui.. Tak perlu guna facebook bagai sebagai orang tengah!





 Keempat;
Tangkap gambar dalam kereta.. Eh pastinya nampak stereng sekali.. Caption, biasalah.. 'Ala jam la jalan'.. 'Good morning semua'.. 'Letih la hari ni'.. bla bla bla.. Padahal, motifnya nak tunjuk lambang kereta tu yang penting.. Hello! pak cik dan mak cik yang pakai Mercedes,Lamborghini, Porche pun tak buat gitu tau..






 
Kelima;
Ni selalu akak-akak yang selalu tawaf shopping mall.. Check in kat shopping mall dengan status 'shopping untuk hilangkan stress' atau 'ahh hari-hari shopping habislah duit I'.. atau 'Hmm, I kalau bershopping macam ni lah..susah nak berhenti.. hahaha.. kelakarkan?'... sebenarnya nak beritahu aku mampu beli barangan jenama Gucci,Prada,Louis Vuitton dan sewaktu dengannya.. Siap tayang paper bag dan tanda harga lagi tau.. kau ado?!



Keenam;
Sifat mak-mak yang terlalu sayangkan anak-anak.. 24/7 updatepasal anak dia.. anak dia lah yang paling cerdik, anak dia lah yang paling comel, anak dia pandai buat tu pandai buat ni.. Macam orang lain tak ada anak.. tak pun sibuk update pasal suami dia yang tercinta.. Suami dia yang paling kaya, Suami dia yang paling penyayang, selalu tolong kemas rumah, jaga anak.. 'Bersyukur dapat suami soleh, penyayang, rajin.. love abang'.. Nak keluar urat perut aku baca status..bblluuwerrkk.. Hmm.. memanglah itu facebook awak, tapi awak bukan Kate Middleton atau Diva Siti Nurhaliza. Orang tak nak tahu pun setiap inci hal rumahtangga awak..


 
 Akhir;
 Gejala selfie muncung itik.. Tangkap pic sendiri.. Biasalah mulut muncung kedepan, herot kiri kana, dengan caption 'mukaku tanpa mekap'... 'mata panda letih tak cukup tidur'..bla bla bla... dengan harapan adalah orang lain komen.. 'eh u still nampak comel lah'..'nampak muda dari umur sebenar'.. etc etc.. hmm
Lu pikir lah sendiri bak kata Nabil


 
 Maka hindarilah dari bersifat riak! 

Dalam Al-Quran, Allah swt berfirman yang bermaksud : "Maka celakalah (azab) bagi orang yang sembahyang, yang mereka itu lalai daripada sembahyangnya lagi mereka itu riak." (Surah Al Maun : ayat 4-6) 

Dalam Surah Al-Baqarah ayat 264, Allah swt berfirman maksudnya : "Hai orang-orang yang beriman janganlah kamu batalkan sedekahmu dengan mencerca dan menyakiti seperti orang yang menafkahkan hartanya kerana riak manusia." Secara mudah kita simpulkan bahawa riak adalah perbuatan yang semata-mata untuk mengharapkan sanjungan,pujian atau penghormatan daripada orang lain. 

Hal ini adalah bertentangan dengan kehendak islam yang sentiasa menyeru umatnya yang soleh dan solehah beramal atau melakukan perkara kebaikan dengan hati yang ikhlas dan mengharapkan keredaan Allah swt. Sekiranya penyakit riak ini dibiarkan terus bersarang dalam hati seseorang, lama kelamaan ia boleh membinasakan orang yang mengamalkannya.. 

SUMBER MYNEWSVIBES.BLOGSPOT.COM

Wednesday, June 10, 2015

"MINI GIVEAWAY RESEPIKU"

Assalammualaikum... Ada lagi Giveaway Resepi sempena nak berpuasa nie..aritu dah join Giveaway by Nuha..alhamdullilah terpilih pula...hari nie try lagi mana tahu rezeki lagi.
                                                                    
                                                                 JOM JOIN

http://syeedasaniey.blogspot.com/2015/06/mini-giveaway-resepiku.html


 Syarat-syarat untuk join giveaway ni :
 Follow blog Syeeda Saniey
 Beralamat di Malaysia
 Buat satu entry dengan tajuk "MINI GIVEAWAY RESEPIKU"
 Dalam entry korang, masukkan banner kat atas tu dan backlink kan banner tu ke link entry giveaway nie..  Tinggalkan link entry korang dekat ruangan komen kat bawah

 Hadiah mini giveaway : 3 buah buku resepi..





Mencari 3 orang pemenang bertuah Tempoh giveaway berlangsung: Dari 09 Jun 2015 sehingga 14 Jun 2015 (jam 11.59 malam) Pemenang akan diumumkan selewat-lewatnya 17 Jun 2015. *senarai peserta akan di update dari masa ke masa..

 -Jemput join semua- sila klik  http://syeedasaniey.blogspot.com/2015/06/mini-giveaway-resepiku.html

Friday, June 5, 2015

Percutian Keluarga D Teluk Batik

Sekejap jer dah masuk cuti sekolah masing masing dah plan nak bercuti so keluargaku pun sibuk juga nak bercuti bersama-sama untuk pertama kalinya setelah anak2 ramai yang dah membesar...percutian singkat nie dah dirancang 2 3 bulan akhirnya dapat juga kami adakan percutian keluarga ni pada 30hb May & 31hb May 2015.... walaupuan ada 2 keluarga yang x dapat join..Percutian nie diadakan di Teluk Batik, Lumut Perak..ok la bawa budak2 mandi laut  happy je dorang. Kami menyewa di Chalet Kenangan Pak Man booked sebelum ada GST tapi bila buat bayaran ada juga GST..semalam jer..disana...aktiviti petang tu bawa budak mandi-mandi laut kemudian kami buat sukaneka yang simple2 jer memandangkan ada sedikit kesilapan teknikal.. orang yang sediakan barang2 sukaneka datang lambat....okla  dari xder langsung aktivitinya..Insya Allah next time maybe banyak aktiviti sukaneka lagi..kena  time planning betul-betul.




Malam ber BBQ pula..kambing,ayam, ikan,sotong,sosej dimakan bersama nasi goreng cina dan sup sayur Masa nak memasak pun ada kesilapan teknikal lagi..tengah memasak gas habis pula lepas tu xder spare gas hu hu...sudahnya rice cooker menjadi mangsa utk  fried rice..alhamdullilah dalam darurat pun kenyang juga kami.


Selepas ber BBQ buat cabutan hadiah pula sebenarnya lebih pada tukar2 hadiah sebab xder yang sponsor hadiah pun...setiap keluarga bawa hadiah pastu kami tukar2 tapi kaedah cabutan nombor kira cabutan hadiah la tu :)

Esok paginya pagi gi ronda2 tepi pantai...budak2 pun  dah bangun awal semua nak mandi laut lagi..sarapan pagi kami buat sandwich sardin goreng nasi lagi tapi pagi nasi goreng kampung pula..he he..dan ronda-ronda kat gerai-gerai yang ada kat Teluk Batik nie terjumpa satu gerai yang jual cenderahati dari kulit siput dan kerang makcik tu buat kat situ jer..cantik2 hasil kerja tangan die murah pula okla boleh beli buat cenderamata dari Teluk Batik...


Tengahari  pukul 12 semua dah standby untuk checkout....on the way balik kitaorang singgah makan tengahari kat Restoran Dayang yang ada kat belakang tu chalet tu jer.. makanan kat situ kira ok-ok jer harganya tak tau la ok kot berpatutan agaknya.Lepas habis makan singgah pekan lumut kejap untuk beli ikan bilis dan kudap-kudap sikit x bersiar-siar pun kat Lumut nie..sebab panas dan ramai sangat orang... parking pun 2 round baru dapat..udahnya beli-beli..lepas tu terus balik rumah.




Thursday, June 4, 2015

MINI GIVEAWAY BY NUHA

Assalammualaikum ... Join satu segmen lagi sempenan nak berpuasa nie...nak dapatkan resepi untuk berpuasa...pada yang nak memasak bole join :))

Bismillahirrahmanirrahim. Nuha mulakan bulan Jun 2015 dengan giveaway anjuran nuha sendiri.





Penuhi 4 syarat mudah giveaway ini dan anda berpeluang memiliki 30 RESEPI JUADAH BERBUKA PUASA.

1) Follow blog Nuha
2) Follow Instagram hayati_nuha (jika ada akaun instagram)
3) Buat satu entry bertajuk "Mini Giveaway By Nuha"
4) Sertakan link entry tersebut di ruang komen entry ini.

5 pemenang bertuah akan dipilih secara rawak. Tarikh tutup penyertaan: 7 JUN 2015

Jemput join semua rakan blogger   Jom klik sini nuhahayati.com/2015/06/mini-giveaway

GMBM 1st GIVEAWAY 2015.

Assalammualaikum... dah lama baca promote Giveaway GMBM nie arini baru kesempatan nak join...sesapa nak join boleh klik jer kat banner bawah nie.. :)

http://grupmamabloggersmalaysia.blogspot.com/2015/05/gmbm-1st-giveaway-2015.html



Assalamualaikum !! Alhamdulillah,sempena Hari Ibu 2015,buat julung-julung kalinya kami berjaya melancarkan satu segmen yang di taja sepenuhnya oleh sebahagian ahli Grup Mama Bloggers Malaysia [GMBM]. Segmen ini di adakan adalah untuk memanjangkan ukhuwah sesama blogger yang menyertai segmen ini. Hadiah yang di tawarkan dalam segmen ini juga sangat menarik dan berbaloi untuk di menangi. Masa pelancaran segmen selama sebulan memberi lebih peluang penyertaan dan memenuhi syarat bagi para peserta.

Tarikh Segmen : 10 Mei - 7 Jun 2015

Syarat-syarat untuk menyertai segmen ini adalah:-

  1. Blogger Malaysia.
  2. Buat entri yang bertajuk GMBM 1st GIVEAWAY 2015.
  3. Pilihan entri samada copy dan paste sahaja entri yang di sediakan atau buat entri sendiri mengikut kreativiti anda.
  4. Mengikuti semua syarat yang di tetapkan oleh penganjur dan penaja.
  5. Semua penaja boleh menyertai segmen ini. 
  6. Lengkapkan syarat di bawah:-
  • Follow Belog


  • Follow Instagram 

@Yong | @Sofu


  • Follow Google +



  • Like Fanpages 




  • Follow FaceBook

Norihan Yusuf


♪ ♩♫ Selamat bersegmen dan semoga bertuah !! ♪ ♩♫

 
Segmen GMBM 1st GIVEAWAY 2015 di taja dan di perhebatkan oleh:-
Kathy, Maria, YY, Yong, Myja, Sofu, Ida, Ann, Mieja, Sue, Fuza, Mamaniza, Hana, Aida, Mar, Khaty, Ayumie, Mila, Zana, Sally, Fiza, Fara.

Klik Banner GA Untuk Join

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.